Vraag een gratis offerte

Nieuws

Industry Digest mei 2021

clock min. reading time

In ons maandelijkse nieuwsoverzicht rond architectuur en design luisteren we naar wat Stijn Vermeulen, CEO van Deceuninck Europe, te vertellen heeft over de recente innovaties en ontwikkelingen van het bedrijf. Daarnaast kijken we naar de toenemende interesse die vanuit Canada en de VS komt overwaaien voor ramen van Europese makelij. We brengen een bezoek aan de online Sustainable Cities Conference en nemen het platform @WomeninArchitectureBelgium onder de loep.

Stijn Vermeulen (Deceuninck Europe) blikt terug op recente ontwikkelingen en innovaties

In een interview met Bauelemente, dat algemeen beschouwd wordt als een toonaangevend vakblad in Duitsland, blikte Stijn Vermeulen onlangs terug op zijn eerste anderhalf jaar als CEO van Deceuninck Europe. Maar hij keek ook vooruit, naar de uitdagingen en kansen die voor hem en het bedrijf in het verschiet liggen.

De voorbije 18 maanden is er van alles gebeurd bij Deceuninck. De lancering van de glasvezeltechnologie ThermoFibra en de uitbreiding van het iCor-platform op de Duitse markt zijn maar enkele voorbeelden. “Duitsland is ontzettend belangrijk voor ons. Per slot van rekening is het de grootste ramenmarkt van Europa.” Lees het volledige interview (in het Duits) hier.

Stijn vermeulen

Amerika en Canada hebben een zwak voor ‘Europese’ ramen

Aan de andere kant van de oceaan is ‘made in Europe’ meer dan ooit een kwaliteitslabel. Nu de belangstelling voor duurzaamheid in de VS en Canada toeneemt, piekt daar ook de vraag naar energie-efficiënt bouwmateriaal. De International Energy Saving Code (IECC), die veel staten en lokale besturen in de VS toepassen, en het Amerikaanse Ministerie van Energie (DoE) leggen hoe langer hoe meer de focus op energie-efficiënte technologie voor raamsystemen.

Het isolatievermogen van ramen is voor een groot stuk bepalend voor de algemene energiebalans en het comfort van woningen. Dat indachtig heeft het Amerikaanse DoE nu beslist dat er meer aandacht moet worden besteed aan de materiaalkeuze voor het frame, de keuze van het glaswerk en het gebruik van spacers van hoge kwaliteit. Voor Europese producenten die de Amerikaanse en Canadese markten willen aanboren, opent zich een wereld vol nieuwe kansen. Lees het volledige artikel hier. (in het Kroatisch)

Europese ramen

Alle ogen gericht op de online Sustainable Cities Conference 2021

Hoe groen zijn de steden in Polen? Dat was een van de sleutelvragen op de Sustainable Cities Conference in Warschau op 11 mei. Op de gratis online conferentie werden de resultaten bekendgemaakt van de tweede editie van het Klassement van Poolse Duurzame Steden. De plaatsen werden verdeeld op basis van de strategieën en initatieven die de 50 grootste steden van Polen op het vlak van duurzaamheid op de agenda hebben staan. Poolse staatssecretarissen gaven ook updates over belangrijke nationale campagnes zoals het ‘Nationaal Beleid voor Steden 2030’, de programma’s ‘Schone Lucht’ en ‘Stop Smog’, en mogelijkheden om te investeren in groene energie.

De conferentie werd bijgewoond door stadsambtenaren, architecten, stadsplanners en -ontwikkelaars en diende vooral om duurzame ontwikkeling op elk bestuursniveau in het land te bevorderen en om een idee te geven van hoever Poolse steden al staan in hun proces van duurzame ontwikkeling. Lees hier alles over de conferentie of bezoek de officiële website, registreer je en kom alles te weten over de agendapunten.

Sustainable cities

België brengt hulde aan Vrouwen in de Architectuur

Belgische architectuurorganisaties bundelden de krachten en creëerden samen een platform dat vrouwen in de architectuur de aandacht geeft die ze zo hard verdienen: @WomeninArchitectureBelgium.

Wekelijks zal een inspirerende architecte het account overnemen en content posten over zichzelf en haar leven als architect. Volgers kunnen over haar schouders meekijken en vangen een glimp op van haar bureau, het architectenberoep, en haar ambities. Het project werd in maart afgetrapt en zal in totaal 52 weken lopen. Het was architecte Tine Broos (KRAS Architecten) die met het idee kwam opzetten, nadat ze was uitgenodigd voor een gelijkaardig project in het VK.

Lees hier meer en volg hier het project op Instagram.

Vrouwen in architectuur